KOM IHÅG

Sammanfattningsvis finns alltså ett antal saker värda att komma ihåg innan resan. Det är en god idé att inte lägga stöldbegärliga föremål i incheckade väskor eftersom försäkringen nästan aldrig täcker förlust eller stöld i sådana fall. Man ska heller inte ha för stora mängder kontanter utan försöka använda sig av sitt kontokort istället, samt se till att ha numret till spärrservice lättillgängligt.

 Eftersom man kan köpa separata reseförsäkringar finns det ett fåtal bolag som erbjuder denna service. Exempelvis går det att kontakta försäkringsbolaget Gouda, Europeiska reseförsäkringar, Solid och Global reseskydd. Dessa bolag har skräddarsydda försäkringspaket för just ditt resemål, bland annat semesterförsäkring, sportanpassad semesterförsäkring, extrem reseförsäkring, avbeställningsförsäkring, studentförsäkring samt studentförsäkring i Usa och möjligheter att förlänga semesterförsäkringar. Dessa försäkringar får med både dig och hela din sportutrustning om något skulle hända den, kanske blir det stulen eller går sönder under resan.

 Avbeställningsskyddet är ett smart överlagt beslut eftersom man då kan få tillbaka resekostnaden om man blir sjuk innan själva avresan. För detta krävs givetvis läkarintyg, vilket alltså också är nödvändigt om man blir sjuk under resan. Researrangörerna eller hemförsäkringen säljer tilläggsförsäkringar för avbeställningsskydd separat och detta kompletterar den vanliga reseförsäkringen. För dem som betalar sin resa med kort brukar det ingå en försäkring med avbeställningsskydd och ofta ingår även ersättning vid till exempel förseningar, dödsfall och liknande komplikationer.

 Om någonting dessvärre skulle inträffa, oavsett om det är i form av misshandel, olycksfall, sjukdom eller stöld gäller det att snabbt vara på telefonen och ringa rätt nummer. Om det är något allvarligt är det självklart att man kontaktar SOS larmcentral eller gör en polisanmälan. Kom ihåg numren till larmcentralen och ha alltid med dig det i väskan när du är ute på upplevelser. Spar dessutom läkarintyg, kvitton och andra viktiga dokument som kan bevisa försäkringsbolaget vad som inträffat och som garanterar dig ersättning och hjälp efter resan.

Kommentarer inaktiverade.